Dette er Hans-Gunnar Skarstein AS:

Jeg laget programmet om Alexander Rybak i filmen Ung Symfoni for 3 år siden. Et sjarmerende program om en musikalsk komet - en talentfull musiker og hans symfoniske orkester, Ung Symfoni, med base her i Bergen, Sammen med fotograf Frode Fimland, fulgte jeg Alexander til St. Petersburg, der han og orkesteret gjennomførte flere konserter - blant annet i Den Store Symfoniske Hall, der de aller største stjernene har stått på scenen.

Programmet ble vist på TV2 i 2006.

Jeg har alle rettigheter til programmet.

I made the documentary on Alexander Rybak, in "Young Symphony", three years ago. A rather charming programme on a musician comet - a talented musician and his symphonic orcherstra, based here, in Bergen. The photographer, Frode Fimland and I, followed the orchester to St. Petersburg, where he and Young Symphony, gave several conserts... even on the stage, where all the Great Stars has been.

It's my programme - and I'm happy to have all the legal rights to this programme - worldwide!

This programme can be translated into any language - if you like!

Alexander Rybak history.

Og dette er litt mer om meg og selskapet mitt:

Etablert i 1987 - for å kunne levere radio- og Tv-stoff til NRK og andre mediebedrifter.
Eier er frilansjournalisten Hans-Gunnar Skarstein, som har vært frilanser siden 1973.
Mediakurs og undervisning i praktisk journalistikk, har vært viktige aktiviteter i tillegg til det journalistiske arbeidet.

Hans-Gunnar Skarstein, født i Bergen 19. Mars 1949 - kom til Florø i 1956 og dro etter endt grunnskole til Bergen, der den journalistiske interessen ble tent etter et langt opphold i Gambia - som ornitolog - vinteres 1972/73. Oppholdet i et "nyoppdaget" turistreisemål, ga næring til ettertanke - og etter nye opphold i Vest-Afrika begynte han med en foredragsturné, som varte i flere år.

Interesse for medisin og helse, har foreløpig resultert i to videoer: "Nesten alle kvinner…" (en video om underlivsplager hos kvinner etter overgangsalderen) og "Impotens" - som handler om ulike medisinske behandlinger og fysiske og psykiske lidelser, som fører til potensvansker eller impotens.

Begge videoene angriper tabuer og holdninger, som hører fortiden til - og er nyttige redskaper i miljøer der det er et mål å ha åpenhet i forhold til lidelser og plager som rammer tusener hvert år.

Både apoteker, videregående skoler, organisasjoner og kommuner har skaffet videoene - og de brukes flittig!

Sammen med fotograf Frode Fimland, har jeg vært innom alle kontinent, unntatt Antarktis - og flere reiser har det blitt og skal det bli. Vi er jaktkamerater også.

Bildet av den gråtende jenta, er fra Gambia. Jeg bodde der i flere perioder på 70-, 80- og 90-tallet. Første gang var i 1972, da var jeg der i over et halvt år mens jeg jobbet for Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm. Svenskene hadde alt i flere år hatt en ornitologisk stasjon i det lille landet, som bare er halvparten så stort som Oppland fylke - eller ca. 11.000 kvadratkilometer. Når kveldsmørket senket seg, krøp barna tettere inn til mødrene - for ut av kveldsmørket kom gjerne dansende demoner eller guder" - både fruktbarhet og rikdom kunne de by på, etter sigende - og de var gjerne gjort så stygge og skremmende som mulig: hvitkalket og med langt hår. Da jeg i fullt dagslys nærmet meg denne jenta, ble hun helt fra seg! Jeg var det mest skremmende hun hadde sett ved høylys dag - og alle hennes yoyo-er og amuletter er til liten nytte - helt til mammas hånd kommer trøstende til.

Jaktradioen.net

Høsten 2008 fikk jeg endelig etablert en "baby" som har ligget lenge og sovet. Mitt eget radioprogram! Om og med det stoffet jeg synes er mest spennende: jakt, fiske og friluftsliv. Sammen med Radio Sotra og den fantastiske redaktøren der, Rolf Øvretveit, har jeg nå fått fire program på lufta. Radioprogram som ligger på internettet til fri nedlasting for alle i ett år etter sendning.

Det er ikke lett. Å finne annonsører og sponsorer er et helvete - men for å si som Mons Ivar Mjelde brukte å si: "Vi byggjer ... stein på stein!" De fire første programmene har resultert i 12 timer med radio - som blir stadig bedre, etter som jeg må læres opp i hvordan studioet ute på Sotra fungerer. Og selv om jeg er tungnem og alderen helt sikkert er med på å forklare hvorfor det tar så lang tid å bli fortrolig med knotter, pc-er og varsellamper, så går det altså bedre og bedre. Den første sendingen var en åpningssending, med opptak fra fuglejakta i Nord Sverige. De neste sendingene har hatt om hjortejakt og rådyrjakt, reindsdyrjakt og elgjakt - men til dags dato er det ikke blitt fyrt av et eneste skudd fra programlederens side! Dette til tross for at jeg faktisk har skutt 2 ryper og et rådyr i løpet av denne tida. Men når jeg jakter, da konsentrerer jeg meg om jakten - da kan jeg ikke ha en mikrofon eller en båndopptaker å forholde meg til. Så jeg tror det vil gå litt tid før de første skuddene smeller mens jeg gjør opptak - og det kan skje når som helst!

Jeg har nemlig fått låne en kajakk av Viking Kajakk på Askøy. Min gamle venn fra NRK-tida, Andrew Firth, har startet sitt eget kajakk-firma sammen med en kar far New Zealand, var ikke vansk,elig å be da jeg spurte om han kunne stille en kajakk til rådighet som førstepremie i Jaktradioen.net.

- Verdens stødigste, påsto Andrew, noe jeg altså skal finne ut av selv. Men da byr også mulighetene for jakt og opptak seg: Man sitter med hagla i kajakken, iført redningsvest og opptaker i brystlommen - så får vi håpe det kommer en skarv, ei gås eller en mink forbi. Pang!

Les mer om førstepremien her

I forbindelse med Jaktradioen.net, har jeg forresten også blitt litt mer fortolig med hvordan man fikser og ordner på hjemmesiden... så dette har blitt en spennende vekker, på mer enn en måte!

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter
 
Hans-Gunnar Skarstein AS, Søreidneset 106 -, 5251 Søreidgrend, Tlf.: 55110220, E-post: hgs@hgs.no, Skriv ut siden
Websidene er laget i publiseringsverktøyet Mekke.no